НАЙКРАЩІ РЕЦЕПТИ ВІД ТМ ЩЕДРО
easter
ЛОБІО З ГРЕЦЬКИМИ ГОРІХАМИ

Популярна грузинська страва з квасолі. Традиційно смакує із соусом аджика та прісним хлібом відомим як "Грузинський лаваш" («Тоніс пурі» або «Шотіс пурі»). Соус аджика ТМ "Щедро" - це яскрава палітра спецій, що гарантовано створить чудовий грузинський смак.

Інгредієнти (4 порції):
Квасоля суха 300 г
Соус «Аджика» ТМ «Щедро» 200 г
Волоські горіхи очищені 50 г
Помідори 2 шт
Цибуля ріпчаста 2 шт
Часник 2 зубчики
Морква 1 шт
Зерна граната 50 г
Рослинна олія 100 г
Сіль, перець За смаком
Кінза За смаком
Інгредієнти лобіо з грецькими горіхами

Крок 1

Квасолю відварити до готовності. Відкинути квасолю на друшляк, частину відвару зберегти.

Приготувати лобіо з грецькими горіхами

Крок 2

Цибулю та часник дрібно нарізати та обсмажити з рослинною олією на середньому вогні. Додати моркву.

Приготувати лобіо з грецькими горіхами

Крок 3

Наприкінці додати соус «Аджика», подрібнені волоські горіхи і прогріти 2-3 хвилини. Додати нарізані кубиком помідори і протушкувати до розм’якшення. За необхідності додати ще соусу.

Листя та стебло кінзи дрібно нарізати, потовкти у ступі разом із зубчиком часнику та сіллю, аби з кінзи виділився сік. Змішати квасолю, горіхову масу з цибулею і часником, морквою і кінзою, посолити та поперчити. Якщо лобіо вийшло дуже густим, додати декілька ложок відвару із квасолі. Дати страві настоятися під кришкою або плівкою.

Приготувати лобіо з грецькими горіхами

Крок 4

Прикрасьте страву зернами гранату та листям кінзи. Подавайте з прісним хлібом.

Лобіо з грецькими горіхами
Смачного!