easter
Cтейк із цвітної капусти зі шпинатним соте

Іноді дивуєшся, як прості страви можуть бути такими витонченими, легкими та корисними для здоров’я! Наприклад, стейк із цвітної капусти під гірчично-вершковим соусом. Це відмінний рецепт на той випадок, коли часу мало, а голод, таки, і справді не тітка :-)

Інгредієнти (2 порції):
Цвітна капуста качан 1 кг
Шпинат 400 г
Вершки 15% 200 г
Гірчиця «Citrus Mild» від «Щедро 4 ч. л.
Оливкова олія 2 ч. л.
Приправа для гриля 1 ч. л.
Перець чилі 5 г
Сіль, перець за смаком
Cтейк із цвітної капусти під гірчично-вершковим соусом

Крок 1

Зробіть два паралельних розрізи по обидва боки качана капусти, а потім виріжте з нього середню частину.

Cтейк із цвітної капусти зі шпинатним соте

Крок 2

Підготуйте соус: змішайте оливкову олію з гірчицею, додайте приправу для гриля і сіль.

Змастіть підготовлений стейк соусом, потім посипте приправою (1/2 ч. л.) і сіллю (1/8 ч. л.). Залиште стейки в соусі на 10 хвилин.

Розігрійте духовку до 180*. Поставте стейки в духовку і запікайте протягом 20 хвилин, потім вийміть і обережно переверніть. Поверніть в духовку ще на 10 хвилин, або до утворення золотистого кольору з обох боків.

Cтейк із цвітної капусти зі шпинатним соте

Крок 3

Щоб приготувати шпинатне соте, розігрійте сковороду з оливковою олією. Додайте слайси часнику і дрібно порізаний перець чилі. Смажте 1 хвилину і слідкуйте, щоб часник не почав горіти – це може зіпсувати смак страви. Потім заберіть часник зі сковороди. Додайте шпинат, смажте, доки він не стане м’яким. Потім влийте вершки і прогрійте все разом близько 3 хвилин. Подрібніть соте у блендері і – шпинатно-вершкове соте готове!

Cтейк із цвітної капусти зі шпинатним соте

Крок 4

Отже, час ласувати стравою!

Cтейк із цвітної капусти зі шпинатним соте
Смачного!