НАЙКРАЩІ РЕЦЕПТИ ВІД ТМ ЩЕДРО
easter
Брускетта з креветкою та кальмаром

Легка та поживна, брускетта відмінно втамовує голод. Тому досить часто ця страва подається як швидка закуска. Брускетта з креветками та кальмаром з майонезом "Салатний" від "Щедро" гарантовано стане улюбленою на святковому столі!

Інгредієнти (2 порції):
Багет 1 шт
Шпинат (свіжий або заморожений) 200 г
Майонезний соус «Салатний» від «Щедро» 100 г
Кальмар 1 тушка
Креветка коктейльна 15 г
Яйце 2 шт.
Огірок 1 шт
Молоко 50 мл
Масло вершкове 20 г
Часник 2 зубчика
Сіль, перець за смаком
Брускетта з креветкою та кальмаром

Крок 1

Багет нарізати по діагоналі та підсмажити на сковороді гриль.

Брускетта з креветкою та кальмаром

Крок 2

Шпинат обсмажити з додаванням вершкового масла та часнику.

Брускетта з креветкою та кальмаром

Крок 3

Відварити кальмар так: закип’ятити воду (1-1,5 л), підсолити її, в окріп опустити кальмар на 10 с і швидко вийняти. Якщо кальмар набув щільної та пружної текстури – він готовий до вживання. Очистіть кальмар від внутрішніх мембран та темної шкірки. Наріжте його невеликими кубиками. Креветки залити окропом, підсолити та поперчити воду. Додати трохи лимонного соку. Дати постояти 5-7 хвилин. Злити воду та просушити. Огірок нарізати кубиками.

Брускетта з креветкою та кальмаром

Крок 4

Яйця збити з молоком, посолити, смажити на вершковому маслі. Почати помішувати омлет відразу, як він почне приставати до сковороди. Довести до готовності.

Брускетта з креветкою та кальмаром

Крок 5

З’єднати кальмар, креветки, огірок, омлет, заправити майонезом «Салатним», додати сіль/перець за смаком.

Брускетта з креветкою та кальмаром

Крок 6

На шматочок багета викладаємо шпинат, зверху – порцію морського салату.

Брускетта з креветкою та кальмаром
Смачного!