НАЙКРАЩІ РЕЦЕПТИ ВІД ТМ ЩЕДРО
easter
Французький картопляний гратен

Французький картопляний гратен – класичний гарнір для святкового столу. Крім чудового смаку, ця страва має перевагу – вона готується дуже просто! Але картопля буде більш ніжною та соковитою, якщо додати майонез "Провансаль" від "Щедро" та вершки.

Інгредієнти (2 порції):
Картопля 4 шт
Майонез «Провансаль» від «Щедро» 75 г
Вершки 20% 100 г
Сир Пармезан 100 г
Вершкове масло 25 г
Часник 2 зубчика
Мускатний горіх 2 г (на кінчику ножа)
Сіль за смаком
Мелений чорний перець за смаком
Бао зі свининою та овочами

Крок 1

Картоплю почистити та нарізати тоненькими слайсами.

Французький картопляний гратен

Крок 2

Викласти картоплю шарами в форму (20 см), трохи посоливши кожний шар.

Приготувати Французький картопляний гратен

Крок 3

Готуємо соус. Для цього потрібно прогріти вершки з додаванням спецій та часнику. Після того, як вершки прогріються, треба додати майонез і добре перемішати всі інгредієнти між собою, щоб не було грудочок.

Приготувати Французький картопляний гратен

Крок 4

Заливаємо картоплю соусом так, щоб соус повністю покривав картоплю. Накрити форму фольгою та відправити в духовку, розігріту до 160 градусів, на 30 хвил.

Приготувати Французький картопляний гратен

Крок 5

Через 30 хвил. дістати картоплю, щільно посипати тертим сиром, випікати 10 хвил. Гратен готовий!

Французький картопляний гратен
Смачного!