Французький картопляний гратен – класичний гарнір для святкового столу. Крім чудового смаку, ця страва має перевагу – вона готується дуже просто! Але картопля буде більш ніжною та соковитою, якщо додати майонез "Провансаль" від "Щедро" та вершки.
Французький картопляний гратен – класичний гарнір для святкового столу. Крім чудового смаку, ця страва має перевагу – вона готується дуже просто! Але картопля буде більш ніжною та соковитою, якщо додати майонез "Провансаль" від "Щедро" та вершки.
Картоплю почистити та нарізати тоненькими слайсами.
Викласти картоплю шарами в форму (20 см), трохи посоливши кожний шар.
Готуємо соус. Для цього потрібно прогріти вершки з додаванням спецій та часнику. Після того, як вершки прогріються, треба додати майонез і добре перемішати всі інгредієнти між собою, щоб не було грудочок.
Заливаємо картоплю соусом так, щоб соус повністю покривав картоплю. Накрити форму фольгою та відправити в духовку, розігріту до 160 градусів, на 30 хвил.
Через 30 хвил. дістати картоплю, щільно посипати тертим сиром, випікати 10 хвил. Гратен готовий!