easter
Лагман

Лагман готується із м’яса, овочів та довгої локшини. І хоча лагман вважається традиційною середньоазіатською стравою, проте його «родичі» відомі в багатьох національних кухнях. Наприклад, у Китаї – «ламянь», в Україні – «локшина». Головний інгредієнт страви – локшина. Існують різні рецепти її приготування (узбецький, китайський, український). Але якщо у Вас немає часу або можливості приготувати локшину самостійно, рекомендуємо використовувати спагеті твердих сортів. Тепер залишається тільки приготувати м’ясний соус для лагмана. До речі, узбецькою м’ясний соус називається – «важу».

Інгредієнти (на 4-5 порцій):
М’ясо (баранина або телятина) 400 г
Локшина або спагеті ТМ "Щедро" 400 г
Цибуля ріпчаста 2 шт
Картопля 3 шт
Перець солодкий 3 шт
Помідори 3-4 шт
Соус «Гострий Батумский»
ТМ «Щедро»
1 пачка
Стебло селери 50 мг
Рослинна олія 100 мл
Часник 3-4 зубчика
Зелень (цибуля, кріп, кінза) За смаком
ПОРЯДОК ПРИГОТУВАННЯ:
Крок 1

М’ясо (м’якоть) нарізати кубикамисереднього розміру. Розігріти дві столових ложки рослинної олії та обсмажити м’ясо до утворення підсмаженої скоринки.

Крок 2

Очистити та нарізати цибулю, солодкий перець, помідори, стебло селери і часник на доволі великі шматочки. Додати до м’яса цибулю, згодом – помідори, через п’ять хвилин – часник, селеру і приблизно ¾ пачки соусу «Батумський гострий». Тушкувати півтори-дві години.

Крок 3

За півгодини до закінчення приготування додати дрібно нарізану картоплю.

Крок 4

Через 15 хвилин додати солодкий перець і другу частину соусу (за смаком та гостротою). Відварити локшину (спагеті) у киплячій підсоленій воді.

Крок 5

За п’ять хвилин до завершення додати в м’ясний соус зелень селери, за необхідності розбавити водою в якій варилася лапша або м’ясним бульйоном до потрібної консистенції, посолити, довести до кипіння помішуючи.

Крок 6

Розділити лапшу на порції і розкласти на тарілки, залити гарячим соусом (важу) і посипати дрібно нарізаною зеленню.

Смачного!