easter
ЛЮЛЯ-КЕБАБ
Інгредієнти (6 порцій):
М’ясо (ягнятина, баранина, телятина) 800 г
Курдючне сало близько 30 г
Цибуля ріпчаста 2 шт
Родзинки 40 г
Сметана 20 г
Мелений чорний перець, сіль, зелень за смаком
Для прикрашання:
Зелена цибуля, петрушка, кінза, сушений барбарис
Аджика ТМ «Щедро» за смаком
ПОРЯДОК ПРИГОТУВАННЯ:
Крок 1

М’ясо добре промийте, очистіть від плівок, наріжте шматочками, пропустіть через м’ясорубку з великими комірками. Цибулю подрібніть ножем.

Крок 2

Змішайте м’ясо з цибулею, додайте спеції, сіль, дрібно нарізану зелень (кінза, петрушка, барбарис). Фарш ретельно вимішайте, відбийте, доки він не перетвориться в єдину масу. Витримайте фарш у холодильнику протягом 1 години.

Крок 3

Вмочіть долоні в холодну воду з оцтом, приготовану заздалегідь. Візьміть фарш на 1 порцію, сформуйте ковбаску довжиною 15 см і товщиною 3-4 см.

Крок 4

Покладіть змочену у воді дерев’яну паличку (шампур) на ковбаску так, аби вона опинилася посередині, та оберніть ковбаску навколо неї.

Крок 5

Підготовлені люля-кебаби обсмажте над вугіллям. У домашніх умовах можна приготувати кебаб на сковороді, запекти в духовці за високої температури, або ж скористатися електрогрилем. Запікайте 20 хвилин, періодично перевертаючи. Ідеально смакує з «Аджикою» від ТМ «Щедро».

Смачного!