Заливаємо сухофрукти алкоголем щонайменше за день до використання.
Просіюємо муку з дріжджами і цукром. Вливаємо трішки теплого молока, додаємо одне яйце повністью, та ще з двох тільки жовтки (відокремлені білки залишаємо для приготування глазурі), розтоплений маргарин «Пампушок» ТМ «Щедро» та сметану.
Вмішуємо замочені в алкоголі сухофрукти і замішуємо гладке, еластичне тісто. Потім залишаємо його підходити у теплому місці щонайменше на годину.
Через годину ще раз добре вимішуємо тісто і знову ставимо підходити. Готове тісто розподіляємо у форми, заповнюючи їх більше, ніж на третину.
Накриваємо чистим рушничком і даємо йому піднятися до рівня форми. Випікаємо за температури 200 ◦С 30-45 хвилин.
Збиваємо яєчні білки з цукровою пудрою в міксері для отримання пишної блискучої маси (20-30 хвилин). Готові паски покриваємо білковою глазур’ю, прикрашаємо за бажанням.